Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ στα Nurofen για παιδιά - Μην δίνετε στα παιδιά που έχουν... [photos]

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι

Ο Γιος της “Ψηνόταν” στον Πυρετό. Τότε...
Κατάλαβε πως οι Γιατροί είχαν κάνει ένα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ Λάθος

H Hayley πρόσφατα βίωσε κάτι που περνάνε οι περισσότεροι γονείς όταν τα παιδιά τους είναι μικρά: ο γιος της, Lewis, έπαθε ανεμοβλογιά. Πολλοί γιατροί συχνά γράφουν ibuprofen σε τέτοιες περιπτώσεις, που είναι αντιφλεγμονώδες, όπως και έγινε στην περίπτωση της Hayley. Εξάλλου, ποιοι είμαστε να αμφισβητήσουμε ένα γιατρό;

Αλλά σύντομα κατάλαβαν πως το φάρμακο αυτό δεν ταίριαζε στην περίπτωση του γιου της. Άρχισε να γίνεται χειρότερα. Όχι μόνο ξεκίνησε να ανεβαίνει η θερμοκρασία του, αλλά άρχισε να εκδηλώνεται και στο σώμα του πιο έντονα. Παρόλο που οι γιατροί της έλεγαν ότι είναι μια συνηθισμένη περίπτωση ανεμοβλογιάς, το ένστικτό της έλεγε άλλα.

Όπως αποδείχτηκε, έπαθε σηψαιμία και έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο. Εάν δεν τον είχε μεταφέρει η μάνα του με δική της πρωτοβουλία, σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Τώρα, η Hayley θέλει να προειδοποιήσει και άλλους γονείς για τους κινδύνους που έχει το Ibuprofen όταν πρόκειται για ανεμοβλογιά. Ακόμα και οι γιατροί πλέον παραδέχονται πως υπάρχει ένα μικρό αλλά σημαντικό ρίσκο το ibuprofen να μην λειτουργήσει καλά σε περιπτώσεις τέτοιες.

«Σας παρακαλώ, μην δίνετε στα παιδιά σας που έχουν ανεμοβλογιά nurofen ή ibuprofen,” έγραψε η Hayley στη σελίδα της στο Facebook.

“Είναι αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να αντιδράσει όμως με την ανεμοβλογιά και να την στείλει πιο βαθιά στο δέρμα, προκαλώντας σηψαιμία.»

Τα συμπτώματα της σηψαιμίας περιλαμβάνουν: υψηλό πυρετό, ναυτία, διάρροια και εμετό, πόνο στην κοιλιά, δύσπνοια και ταχυπαλμίες. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί στα πρώτα της στάδια με αντιβιοτικά.

Πράγματι στην ιστοσελίδα του nurofen λέει πως δεν πρέπει να χορηγείται το φάρμακο σε αρρώστους που έχουν ανεμοβλογιά. Γιατί όμως οι γιατροί το συνέστησαν;

Τώρα ο Lewis αναρρώνει. Ελπίζουμε να σταθεί σύντομα στα πόδια του και να γίνει γρήγορα καλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου