Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ, ΝΑ ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ... ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ...»...!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Α/ΓΕΑ...!11

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
“Αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να πετάει, να μάχεται και να νικάει, όπου και όποτε χρειαστεί, γεγονός που κάνουμε καθημερινά γνωστό στον επίδοξο σύμμαχο, στον χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου”. Ο νέος Α/ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου με δυο λόγια στην πρώτη ημερήσια διαταγή του περιέγραψε την κύρια αποστολή της ΠΑ. Αυτή που πάντα εκτελεί με αυταπάρνηση και με θυσίες. Ο Α/ΓΕΑ αναφέρθηκε με σεβασμό στους 728 νεκρούς της ΠΑ.


Όλο το κείμενο της ημερήσιας διαταγής του νέου Α/ΓΕΑ:

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Αρχηγού.

Κύριε Υπουργέ, η επιλογή μου στη θέση αυτή, αποτελεί ύψιστη τιμή στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να φανώ αντάξιος της. Έχω βαθειά γνώση των ευθυνών που μου ανατέθηκαν και σας διαβεβαιώνω ότι το μόνο που με διακατέχει είναι προσήλωση στο καθήκον, ζήλος για την υπηρεσία και όραμα για την Πολεμική μας Αεροπορία.

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Από σήμερα αποκτήσατε έναν συνοδοιπόρο και αρωγό στο δύσκολο έργο σας, αλλά και στον σκοπό που έχετε θέσει για την ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση και επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας των ΕΔ της χώρας.

Άνδρες και γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας, αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να πετάει, να μάχεται και να νικάει, όπου και όποτε χρειαστεί, γεγονός που κάνουμε καθημερινά γνωστό στον επίδοξο σύμμαχο, στον χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Η Πολεμική Αεροπορία πέραν του ότι αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αποτροπή οποιασδήποτε επιβουλής ή ενέργειας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, συνδράμει καθημερινά με τα μέσα και το προσωπικό της, στο δύσκολο, αλλά πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας κοινωνικό έργο, που είναι οι αποστολές Έρευνας – Διάσωσης, Αερομεταφορών, αεροπυρόσβεσης και Αεροδιακομιδών Υγείας. Ακόμη, η Πολεμική Αεροπορία με τη συμμετοχή της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος δείχνει ως οργανισμός τα ανθρώπινα αισθήματα και ευαισθησίες που διακατέχουν το προσωπικό της.


Η πατρίδα και οι Έλληνες φορολογούμενοι φρόντισαν να μας παρέξουν πολλά σύγχρονα, αξιόλογα και πανάκριβα μέσα από το υστέρημα τους. Χρέος όλων μας είναι να αξιοποιήσουμε στον έπακρο βαθμό τα εργαλεία αυτά.

Εδώ και επτά (7) σχεδόν χρόνια, η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες και σοβαρές προκλήσεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Η δημοσιονομική κατάσταση έχει επιφέρει ήδη τεράστιες αλλαγές σε ότι μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένο. Πίσω από την οικονομική αυτή κρίση πρωτίστως προϋπήρξαν άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν καταλυτικά στην εμφάνιση της, δηλαδή κρίση θεσμών και αξιών. Εμείς όμως πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην κύρια αποστολή μας, στον ρόλο και την ειδικότητα μας, αφού τρεις (3) βασικές έννοιες χαρακτηρίζουν τις θεμελιώδεις αρχές της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ακεραιότητα, προσφορά, τελειότητα. Επαναπροσδιορίζοντας τη στάση μας και με οδηγό τις αρχές αυτές, θα προχωρήσουμε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη σύντομη αλλά μεγαλειώδη ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, 728 Έλληνες αεροπόροι πότισαν με το αίμα τους τα άγια χώματα της πατρίδας μας ή κοκκίνισαν το γαλάζιο του Αιγαίου. Τη στιγμή αυτή κλείνω ταπεινά το γόνυ και τιμώ τους συναδέλφους που πρόσφεραν τη ζωή τους στην Πολεμική Αεροπορία και στην πατρίδα. Βασικό μου μέλημα είναι να μην προστεθεί ούτε ένας στην λίστα αυτή. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να κάνουμε δύο απλά πράγματα, σκληρή εκπαίδευση και αυστηρή πειθαρχία. Έννοιες στις οποίες έχω σκοπό να ρίξουμε πολύ ιδρώτα, με τους τομείς που άπτονται της ασφάλειας στην εργασία. Η πόρτα του γραφείου μου, αλλά κυρίως τα αυτιά μου και η καρδιά μου είναι πάντοτε ανοικτά σε κάθε ανθρώπινο πρόβλημα που κάποιος αντιμετωπίζει ανεξάρτητα βαθμού, θέσης ή ειδικότητας. Γι’ αυτό σας καλώ να κλείσετε τα δικά σας αυτιά στις διάφορες σειρήνες που σας καλούν, η φυσική σας ηγεσία θα είναι πάντα δίπλα σας για ότι απαιτηθεί. Όμως σφάλματα και παραλήψεις που άπτονται σε θέματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας, ιδιαίτερα κατά την εργασία δεν επιδέχονται κανένα άλλοθι ή συγνώμη. Η προστασία των μέσων αλλά κυρίως του εαυτού μας και των συναδέλφων μας που εργάζονται δίπλα μας αποτελεί ιερό καθήκον στην εκτέλεση της αποστολής μας.

Σκοπός μου είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες αυτοεπίβλεψης, για αποφυγή τυχόν συμβάντων ή ατυχημάτων, γι’ αυτό βασιζόμενοι στις δύο έννοιες που προανέφερα, δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Ο στόχος για μηδενικό δείκτη ατυχημάτων είναι δυνατός, είναι εφικτός. Υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης για όλα, αρκεί να γίνεται σωστή παρακολούθηση κάθε δραστηριότητας ή έργου.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελεί για όλους μας μεγάλη και ύψιστη τιμή που υπηρετούμε στο όπλο αυτό. Είμαστε το κύριο εργαλείο στη διασφάλιση της Αεράμυνας της χώρας, επιτελούμε ένα έργο που δεν μετριέται με υλικά μέσα παρά μόνο με ψυχή, καρδιά και αρετή. Με φάρο και οδηγό πάντοτε το συμφέρον της υπηρεσίας, έχω ήδη επικεντρώσει την προσοχή μου στους βασικούς άξονες που θα ασκήσω τα καθήκοντα μου, που είναι η αναδιοργάνωση των Μονάδων και Υπηρεσιών της ΠΑ με βάση τα σύγχρονα ποιοτικά πρότυπα και πνεύμα οικονομίας, η βελτίωση της διαθεσιμότητας των διατιθέμενων μέσων, η αναβάθμιση των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών μας δυνατοτήτων με εξωστρέφεια, ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για όλες τις ξένες αεροπορίες και η αξιοποίηση του προσωπικού ανάλογα με τα προσόντα και τις δυνατότητες του καθενός.

Κάνω την επίκληση του Θεού και των Αρχαγγέλων και ζητώ τη βοήθεια τους για αυτά που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να σκεφτεί ή να προβλέψει. Η ρήση του Αποστόλου Παύλου: «και εάν δε και τις άθλη ου στεφανούται εάν μη νομίμως αθλήση» αποτελεί τη βάση της νοητικής μου ύπαρξης, για τον λόγο αυτό δεν θα επιτρέψω ποτέ κάποιος να αδικηθεί ή να μην ανταμειφθεί σύμφωνα με την προσπάθεια που καταβάλει.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Αρχηγό, Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, για το έργο που έχει επιτελέσει στο διάστημα της παρουσίας του ως Αρχηγός, αλλά και σε όλη την στρατιωτική του σταδιοδρομία. Να του ευχηθώ ολόψυχα καλή συνέχεια με υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, αλλά και κάθε επιτυχία σε ότι επιλέξει να ασχοληθεί από τώρα και στο εξής. Αγαπητέ Χρήστο, το έργο σου στην Πολεμική Αεροπορία αποτελεί παρακαταθήκη για μας και σου υπόσχομαι «Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες».

Ζήτω το έθνος

Ζήτω η Πολεμική Αεροπορία



Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου

Α ρ χ η γ ό ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου