Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αλεξανδρούπολη: Δικαίωση για Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. μετά από μήνυση που υπέβαλε κατά επιχειρηματία εστίασης

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Δικαίωση για αξιωματικό της Αστυνομίας μετά από μήνυση που υπέβαλε κατά γνωστού επιχειρηματία – ιδιοκτήτη καφετέριας της Αλεξανδρούπολης, για τα αδικήματα της «συκοφαντικής δυσφήμισης», «ψευδούς καταμήνυσης» και «ψευδορκίας μάρτυρα», αποτελεί η καταδίκη του τελευταίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξ/πολης την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.

Στον επιχειρηματία επεβλήθη ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή!

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ακόμη τρία άτομα, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπέρ του επιχειρηματία στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν με ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή.

Εις βάρος των παραπάνω κατηγορουμένων, ασκήθηκαν ήδη από πλευράς του Αξιωματικού της Αστυνομίας και αγωγές στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Σε δεύτερο βαθμό, η συνέχεια θα δοθεί στο Εφετείο Θράκης, καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η πρωτόδικη καταδίκη των κατηγορουμένων θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί για τα συγκεκριμένα αδικήματα και σίγουρα θα αποτρέψει στο μέλλον παρόμοιες κακόβουλες ενέργειες από πλευράς κάποιων που θέλουν να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία των ελεγκτικών οργάνων.

Παράλληλα δίνει τέλος σε πρώτο βαθμό, στην αναίτια ταλαιπωρία που υπέστη ο εν λόγω Αξιωματικός εδώ και 4 χρόνια, από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου