Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Φωτιά στα Καλύβια: Ολονύχτια "μάχη" με τις φλόγες! Αγωνία για τους κατοίκους

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΣΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ, ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

- H πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (31.07.2017) σε δασική έκταση
- Ο δυνατός αέρας στην περιοχή δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες των πυροσβεστών
- Παλεύουν να "πιάσουν" τη φωτιά πριν πλησιάσει τα σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή
- Φωτογραφίες και βίντεο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (31.07.2017) σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής.
Όλη τη νύχτα θα επιχειρούν στην περιοχή 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα.

Λίγο μετά τις 21.30 και ενώ τα εναέρια μέσα είχαν σταματήσει να επιχειρούν στην περιοχή, υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις, στο ένα μέτωπο προς Λαγονήσι και στο δεύτερο μέτωπο προς Σαρωνίδα, που έφτασε στην παραλία.
Η αστυνομία, λίγο μετά τις 23.15, αποφάσισε τη διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, στο ύψος της οδού Σοφούλη, στο Λαγονήσι, μέχρι τη Σαρωνίδα.


Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται στο βουνό, ακριβώς πάνω από την παραλία, μεταξύ των περιοχών Σκόρδι και Όλυμπος.
Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.




Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.





Στις 19:30 το απόγευμα η γενικότερη εικόνα της φωτιάς ήταν καλή. Δηλαδή οι προσπάθειες των πυροσβεστών έδειχναν να έχουν αποτέλεσμα.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις 18:30 η φωτιά ήταν σε απόσταση 1 με 1,5 χιλιόμετρου από τα σπίτια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου