Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Αίγυπτος: Ο μουσουλμάνος κληρικός λέει ότι οι πατέρες μπορούν να παντρευτούν τις νεογέννητες κόρες τους.


beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Γιατί? Επειδή ο γάμος των παιδιών προβλέπεται στο Ισλάμ.

"Το Ισλάμ δεν έχει ηλικιακό φραγμό στο γάμο και οι μουσουλμάνοι δεν συγχωρούν  όσους αρνούνται να το δεχτούν αυτό" - Ishaq Akintola , καθηγητής ισλαμικής εσχατολογίας και διευθυντής των ανησυχιών για τα μουσουλμανικά δικαιώματα, Νιγηρία
"Δεν υπάρχει ελάχιστη ηλικία γάμου ούτε για άνδρες ούτε για γυναίκες στο ισλαμικό δίκαιο. Ο νόμος σε πολλές χώρες επιτρέπει στα κορίτσια να παντρεύονται μόνο από την ηλικία των 18 ετών.

Πρόκειται για αυθαίρετη νομοθεσία, όχι για ισλαμικό νόμο. "- Ο Δρ Abd Al-Hamid Al-Ubeidi , Ιρακινός εμπειρογνώμονας για το ισλαμικό δίκαιο
Δεν υπάρχει κατώτατη ηλικία για γάμο και  τα κορίτσια μπορούν να παντρευτούν "ακόμη και αν βρίσκονται στην θερμοκοιτίδα". - Ο Δρ Salih bin Fawzan , εξέχων κληρικός και μέλος του ανώτατου θρησκευτικού συμβουλίου της Σαουδικής Αραβίας
«Το Ισλάμ δεν απαγορεύει το γάμο των μικρών παιδιών». - Το Συμβούλιο Ισλαμικής Ιδεολογίας του Πακιστάν
Λίγα πράγματα αποδεικνύονται με μεγαλύτερη ακρίβεια στο ισλαμικό δίκαιο από το επιτρεπτό του γάμου των παιδιών. Η ισλαμική παράδοση καταγράφει ότι η αγαπημένη σύζυγος του Μωάμεθ, η Aisha, ήταν έξι όταν ο Μωάμεθ τη παντρεύτηκε και εννέα όταν ολοκλήρωσε το γάμο:

"Ο Προφήτης έγραψε το συμβόλαιο γάμου με την Aisha ενώ ήταν έξι χρονών και ολοκλήρωσε τον γάμο του μαζί της, ενώ ήταν εννέα ετών και παρέμεινε μαζί του για εννέα χρόνια (δηλαδή μέχρι το θάνατό του)" (Bukhari 7.62.88) .
Μια άλλη παράδοση έχει την ίδια τη Aisha να αναφέρει τη σκηνή:

Ο Προφήτης με δέσμευσε όταν ήμουν κορίτσι έξι ετών. Πήγαμε στη Μεντίνα και μείναμε στο σπίτι του Bani-al-Harith bin Khazraj. Τότε αρρώστησα και τα μαλλιά μου έπεσαν κάτω. Αργότερα, τα μαλλιά μου μεγάλωναν (και πάλι) και η μητέρα μου, Um Ruman, ήρθε σε μένα ενώ έπαιζα σε μια κούνια με μερικούς από τους φίλους μου. Με κάλεσε και πήγα σε αυτήν, μη γνωρίζοντας τι ήθελε να κάνει με μένα. Με έπιασε από το χέρι και με έκανε να σταθώ όρθια στην πόρτα του σπιτιού. Τότε δεν είχα ανάσα, και όταν η αναπνοή μου έγινε καλά, πήρε λίγο νερό και άρχισε να τρίβει το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου με αυτό. Τότε με πήρε στο σπίτι. Εκεί στο σπίτι είδα μερικές γυναίκες Ansari που είπαν: "Καλές ευχές και ευλογία του Αλλάχ και καλή τύχη." Τότε  με  εμπιστεύτηκε σ'αυτές και με προετοίμασαν (για το γάμο). Απροσδόκητα ο Απόστολος του Αλλάχ ήρθε σε μένα  και η μητέρα μου με παρέδωσε σε αυτόν, και εκείνη την εποχή ήμουν κορίτσι εννέα ετών. (Bukhari 5.58.234).

Ο Μωάμεθ ήταν αυτή την εποχή πενήντα τεσσάρων ετών.
Η απόλαυση νεαρών κοριτσιών δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστη για την εποχή , αλλά επειδή στο Ισλάμ ο Μωάμεθ είναι το υπέρτατο παράδειγμα συμπεριφοράς (πρβλ. Κοράνι 33:21), θεωρείται παράδειγμα σε αυτό μέχρι σήμερα. Τον Απρίλιο του 2011, ο Μουφτής Φαζλού Χάκε Αμίνι του Μπαγκλαντές δήλωσε ότι όσοι προσπαθούν να περάσουν έναν νόμο που απαγορεύει τον γάμο των παιδιών σε αυτή τη χώρα έβαλαν τον Μωάμεθ στην σκια: «Η απαγόρευση του γάμου των παιδιών θα προκαλέσει αμφισβήτηση του γάμου του ιερού προφήτη του Ισλάμ, "Το Ισλάμ επιτρέπει τον γάμο των παιδιών και δεν θα είναι ανεκτό εάν κάποιος κυβερνήτης θα προσπαθήσει ποτέ να αγγίξει αυτό το θέμα στο όνομα της παροχής περισσότερων δικαιωμάτων στις γυναίκες "Ο Μουφτής δήλωσε ότι 200.000 τζιχάντες ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για κάθε νόμο που περιόριζε τον γάμο των παιδιών.
Σύμφωνα με τον Αμίρ Τάχερι στο έργο το Πνεύμα του Αλλάχ: Χομεϊνί και  Ισλαμική Επανάσταση (σελ. 90-91), ο ίδιος ο Αγιατολάχ Χομεϊνί παντρεύτηκε ένα δεκάχρονο κορίτσι όταν ήταν είκοσι οκτώ.
"Ο Σαλαφιστής κληρικός λέει ότι οι πατέρες μπορούν να παντρευτούν τις νεογέννητες κόρες τους",  Mariam Nabbout, StepFeed , 18 Σεπτεμβρίου 2017:
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αιγύπτιος ιεροκήρυκας Muftah Mohammad Maarouf, γνωστός και ως "Abu Yahya", δήλωσε ότι είναι απολύτως εντάξει για ένα νεογέννητο κορίτσι να το παντρευτεί ο πατέρας του - ακόμη και σε τόσο μικρή ηλικία.
Ναι, το ακούσαμε κι αυτό.
Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξης σε μια εκπομπή που συζητούσε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο με στόχο τη μείωση της ηλικίας γάμου στην Αίγυπτο στα 16.

Σύμφωνα με τον ιεροκήρυκα, αν δεν γίνει καμιά βλάβη σε μια γυναίκα, τότε τίποτα δεν θα πρέπει να εμποδίσει τον γάμο της, ανεξάρτητα από την ηλικία της.

"Δεν είμαι αυτός που λέει αυτό, στην ισλαμική σαρία δεν υπάρχει ηλικία για γάμο όταν πρόκειται για θηλυκά", δήλωσε ο Μααρούφ.

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής δήλωσε: "Αν αυτό ισχύει, τότε οποιαδήποτε ηλικία θα ήταν ωραία για γάμο, 2 μήνες, 1 έτος", ο κήρυκας απάντησε συγκλονιστικά:

"Ακόμη και αν είναι μόλις 1 ημέρας." ...



Πηγή  http://stepfeed.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου